Оргонити – същонст и действие

ОРГОНИТ – СЪЩНОСТ И ДЕЙСТВИЕ

Вече ни е познато името „оргонит” и „оргонна енергия”. Срещнали сме го в мрежата, споменато е близък или познат, който се занимава с енергийни или духовни практики, виждали сме снимки в e-bay и други сайтове. Но какво точно представлява и кое е нещото, което го прави интересно, уникално и как работи. Без да имаме самочувствието за изчерпателност, защото както приложението и действието на оргонита и оргонната енергия наистина са неограничени, ще кажем няколко думи за тях.

1127

Нека започнем от енергията. Не, не говорим за електроразпределителните дружества и електрическия ток. За енергията, която е навсякъде и във всичко – както в нас, така и около нас. Предмети, хора, камъни, спомени за минали събития, надежди за бъдещи или настройка за настоящи. Енергията е детерминирана навсякъде около нас и всичко носи със или в себе си определена енергия. Тя реагира на нас и ние реагираме на нея.

Откъде идва?

През 1940 г. австро-американският психоаналитик и биолог Вилхелм Райх открива нова форма на енергия, която циркулира както през човешкото тяло, така и в цялата Вселена. Нейният електрически заряд е тази искра на живота, която ни оживява.

Всъщност тази енергия е разглеждана и изучавана в продължение на хиляди години предимно от източните култури, които я наричат с много имена. „Оргон“ е съвременното западно название на жизнената енергия, известна в различните култури като Ки (Япония, Корея), Чи/Ци (Китай), Прана (Индия), Рейки, кундалини, Жива енергия, мана, оргон, електрони, Шакти и др.

Лабораторните и клиничните изследвания на Райх установяват, че тази енергия (която той нарича оргонова), е възможно да бъде фотографирана и измерена, както и че притежава мощни биологични и положителни за живота ефекти, ако бъде затворена в „оргонна кутия”.

Райх запознал и други учени и лекари със своите открития и заедно с тях започнал да прилага евтините оргонови методи на лечение – с помощта на устройство, наречено „акумулатор на оргонова енергия” – срещу различни заболявания (включително рак), с изключително добри резултати.

Терминът „Оргонит“ е даден от Карл Велц, човекът, който всъщност го изобретява. Оргонитът обработва оргонова енергия като взаимодейства с нея, за разлика от акумулатора, който само я кондензира. Основните съставки на оргонита са метални частици и органичен медиатор, в който те са потопени. Най-често този медиатор е смола.

Как работи?

оргонит руска пирамидаКак работи

Оргонитът представлява един вид трансформатор на енергия. Съставен е в съотношение 50/50 процента органична и неорганична материя. Органичният материал привлича енергия от околното пространство и я засмуква като гъба, а металните частици я отблъскват във всички посоки. С помощта на въздействието на планинския кристал /кварц/, енергията излиза навън пречистена и с положителен заряд и въздейства положително на хора, растения и животни. Най-просто казано, оргонитът действа като филтър – приема от атмосферата мръсната енергия, пречиства я и ни я връща позитивна, жизненa

Как работи

и полезна за нас. Работи автономно без прекъсване и без да се налага да му се чисти филтъра, ако още сме в по-горната лексика на сравнение.

В ерата на технологиите и технологическите чудеса по един или друг начин ние сме заобиколени и подложени на излъчвания и различни електро-магнитни полета от WiFi и мобилните телефони, компютри, телевизори, микровълнови печки интелигентни системи за сигурност и т.н. Оргонитът е инструментът, който всмуква негативното от това поле и ни го връща преработено в положително.

Енергията не идва само от предмети и уреди. Ние самите, всеки един от нас носи със себе си определен заряд. В различни моменти зарядът е различен – понякога сме весели, понякога тъжни, понякога сме оптимистично настроени, понякога са ни потънали гемиите и сме деструктивни и негативни. Оргонитът улавя „кофти” настроението на другите /а и на нас, разбира се/ и след като го прекара през трансформиращите си свойства, ни го връща в жизнена и полезна форма. Същото прави с въздуха и земята, водата и храната. Подсилва растежа на растенията. Намалява гнева и разочарованията. Поставен на болно място, облекчава болката и дори лекува. Спомага при хронично безсъние или ако сте нападнати от смущаващи кошмари. Вдъхновява и балансира, подобрява настроението, прави ни по-щастливи и хармонизира взаимоотношенията ни. А когато човек е щастлив, той е по-жизнен, с по-добро самочувствие и по-отворен към хубавите неща, които му предстоят да се случат. Оргонитът е прекрасен хармонизатор.

Често ни питат „къде да го поставя?”

Практически навсякъде. Принципно добре е да са в близост до източници на електромагнитни вълни – рутери, ретранслатори и т.н. По-малките като размер оргонити можете да носите със себе си – в дамска или мъжка чанта, куфарче, сак за тренировки, раница, чанта на лаптопа. В автомобила на всичките места, където може да се поставят някакви предмети, но без да ви пречат на видимостта, разбира се. Като медальон /желателно е да го сваляте, докато се къпете, защото все пак от топлата вода смолата може да се поразмекне и да се получи нелицеприятен ефект/. На бюрото в офиса, на тоалетката при бижутата – ще действа много добре на вашите накити и ще преработва евентуални натрупвания от „лоши очи” или завистливи погледи. Просто го оставете, където прецените /стига да не е на прекалено топло място, споменахме за смолата/ и оргонитът ще работи за вас и за хората в помещението. Ако искате да защитите енергийно дома или офиса си по-мащабно, можете да разположите оргонити в четирите ъгъла кабинета или стаята в т.нар. „оргонна решетка”. Хората, които се занимават с енергийни и духовни практики могат да използват оргонити по време на медитация за по-бързо постигане на медитативно състояние.

7901-23314-42207

За оргонна решетка                              медальони         мандала за медитация

Какво трябва да знаем, когато си купуваме оргонит?

Най-важното нещо при покупката на оргонит е Вашето усещане. Доверете се на Вашата интуиция, послушайте я. Дори и през снимка в интернет Вие можете да усетите вибрацията на това, което гледате. Замислете се – привлича ли Ви? И ако да – с какво. Да не забравяме, че не е важен само външният вид. Т.е. ако ви гали окото, но не изпитвате желанието да го държите в ръцете си или усещането къде би стоял във вашия дом, това означава, че този не е Вашият оргонит. В интернет можете да намерите много информация – за съжаление голяма част от нея е объркваща и подвеждаща. За това вместо да гледате какво е написано, опитайте се да почувствате и да разберете Вашите усещания. Вярвайте повече на себе си и не забравяйте, че щом нещо Ви е накарало да четете този текст, то Вие вече сте извървяли половината път. И някои от нашите инструменти /оргонити/ ще Ви помогне по пътя в търсенето на себе си и в преоткриването на красотата да сме тук и сега. Да живеем живота си, обгърнати и изпълнени с Божествена любов и в хармония със всичко, което е. Оргонитите работят за позитивни резултати, така че ако искаме нещо лошо за някого… няма да ни помогне и не можем да разчитаме на него.

Всички наши оргонити са заредени с енергия да работят за най-висшето благо на човека който ги притежава и всички, които той обича. Програмирани са да помагат и да пазят, да допринасят за разбирателството, обичта и любовта във взаимоотношенията. Да привлекат това, което е нужно за най-висшето благо на техния притежател и на неговите любими. При интерес има възможност да се направи личен, с персонална насоченост и заряд оргонит – при такъв интерес можете да ни отправите запитване на посочените контакти. При други въпроси – също!

Останете в мир и хармония. Благодаря Ви.

Сподели

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *